راهکارهای مدرن سازی کسب و کار

هر موفقیتی ملزوماتی دارد نشستن و نگاه کردن به در تا مشتری از راه برسد چه در بازارهای بین‌المللی و چه بازار محلی در بازار منسوخ شده است. در اینجا بصورت فشرده میخوانیم چه ابزاری برای شروع رشد و مدرنیزه کردن کسب و کارتان نیاز دارید.

مدرن سازی کسب و کار

چگونه کسب و کار سنتی را به کسب و کار مدرن تغییر دهیم؟

هر نوع تغییری مسیری پر چالش است. مسیر تغییر کسب و کار همانند دریایی است که هم وسعت دارد و هم عمق.
ورود با بازار و داشتن کسب و کار خود یک تیغ دو لبه است از طرفی فرصت ها از دور فریاد می زنند و از طرفی دیگر تهدیدات می توانند تمام زندگی ما را به خطر بیاندازند. از یک طرف شجاعت و ریسک پذیری شمارا به پیش می خواند از طرف دیگر ارزش مراقبت از خود شما را با محافظه کاری ترغیب می کند. این خاصیت کسب و کار و بازاری است که قرار است در آن پای بگذارید درست مثل خود زندگی.
میدانم مغزتان مدام پیام ارسال می کند و می گوید خوب که چی؟ راه حل چیست؟
ما هم می گوییم خوب به این سادگی ها هم نیست چرا؟
چون ما در این جا باید دو رویکرد را در پیش بگیریم دو مسیر مستقل که چالش برانگیز است.
برای موفقیت در کسب و کاری در جهان مدرن اگر این دو همگام با هم حرکت نکنند شما کار سختی در پیش خواهید داشت. اگر یکی خوب پیش برود دیگری عقب بیافتد نتیجه مد نظر حاصل نخواهد شد، کار ضعیف پیش خواهد رفت.سوددهی وجود نخواهد داشت و انگیزه ها خواهند مرد. اما اگر ما هوشمندانه در تمام مسیر تعادل بین این دو را رعایت کنیم بازخوردها و نتایج فرای انتظار خواهند بود حتما می گویید آن دو رویکرد چیست ؟ بله حتما می گوییم آنهم به تفصیل صبور باشید.

روش های های مدرن سازی کسب و کار

دو روش یا رویکرد برای مدرن سازی کسب و کار وجود دارد. رویکرد اول ؛ابزار مورد نیاز برای تغییرات درونی
(درون فردی ) است. رویکرد دوم ؛نیازمندی های بیرونی ( بین فردی ) است.
اجازه بدهید اولین رویکرد را شرح دهیم.

بازاریابی مدرن

روش اول مدرن سازی کسب و کار

در روش یا رویکرد اول که مربوط به ایجاد تغییرات درونی است ابزارهای مورد نیاز عبارتند از ؛
۱ پذیرش و انعطاف :بپذیریم دنیایی که در آن زندگی می کنیم. معادلات را تغییر داده است امروزِ روز روش‌های پدران و استادان ما چقدر می تواند کمکمان کند؟
۲ -هوشیاری:برای دیدن فرصت ها باید هوشیار باشیم. مدام باید به منابع مالی ،انسانی و درآمدی خود با دقت بنگریم.
۳ -خلاقیت :برای رهایی از تهدید ها و جذب فرصت ها باید راه جدیدی را در پیش بگیریم این یعنی همواره نوآوری داشته باشیم.
۴ قدرت کار تیمی: متاسفانه یا خوشبختانه، باید بپذیریم دوران تنهایی کار کردن تمام شده است.
۵-قدرت چانه زنی: اگر نحوه مذاکره کردن با مشتریان و فروش مناسب را نیاموزیم مسلما در بازار راه سختی در پیش خواهیم داشت. 
۶-تخصص گرایی: مشورت نگرفتن از افراد متخصص در هر قدمِ فعالیتمان به منزله مرگ کسب و کارمان هست.
۷ -شناخت خود: شناخت خود و رفتن در مسیر توسعه ی فردی لازم نیست بلکه حیاتی است. پیدا کردن نقاط ضعف شخصی مانند زود از کوره در رفتن ،خجالت ، کمبود عزت نفس و بطور کل ترس ها و الگو های غلط و عدم کنترل هوش هیجانی بسیار بازدارنده خواهد بود. بنابراین حتما باید نسبت به شناخت خود در تلاش باشیم و در مسیر کسب و کار آنها را بهتر بشناسیم تا در مواقع لازم عملکرد مناسبی از خود نشان دهیم.
۷-سبک زندگی: اگر مدیری سبک زندگی درستی نداشته باشد این بی‌نظمی بدون شک به کار و افرادمان رسوخ خواهد کرد دیر بیدارشدن، ورزش نکردن، مطالعه نکردن و ..  در تجارت امروز قابل قبول نیست.
۸-آموزش پذیری: برای موفقیت در کسب و کار خود باید چیزهایی جدید یاد بگیرید بخصوص مواردی که در آن ضعف دارید و البته کارهایی که شاید در زمان اجبار انجام هرگز با آنها علاقه نداشته اید.
۹- پشتکار: اگر دست کم دو سال تا پنج سال اول بی وقفه کار نکنید نه مشتری به شما و شغلتان اعتقاد می آورد نه بازار و نه پرسنل. پشتکار به تنهایی فاکتور مهمی در موفقیت کسب و کار است.
۱۰-ریزبینی :مورد دهم را با تاکید زیاد به آن اشاره می کنیم بازی کردن طبق قاعده بازی است که همه موارد بالا را یکجا در خود دارد.
بنابراین نتیجه میگیریم شما باید به‌عنوان مدیرعامل، کارفرما یا صاحب کسب و کار به کمک تغییراتی که در خود ایجاد می کنید و به آنچه نیاز برای کسب جایگاه بهتر در بازاری که درآن وقت می گذرانید کسب کنید و تمام این ها را باید در درون خود ایجاد کنید تا اصول صحیحی را در هویت خود نهادینه کنید. 
مواردی که ذکر شد بنیان تغییر روند شغلی و اساس قدم های بعدی شما خواهند بود مهم نیست کاری که امروز می کنید شغل اجدادی شما باشد یا به عنوان کارآفرین و استارت آپ قرار است محصول یا خدمتی را به بازار عرضه کنید در هر صورت شما باید عملکرد مناسبی داشته باشید و دقیقا موارد بالا را مو به مو اجرایی کنید.

بنابراین در این مسیر مطمئنا نیازمندی هایی خواهید داشت ابزاری که ذهنی نیستند و باید بصورت فیزیکی در اختیار داشته باشید‌.

روش دوم مدرن سازی کسب و کار

روش یا رویکرد دوم  مدرن سازی کسب و کار ایجاد تغییرات بیرونی است و به دو قسمت تقسیم می گردد.‌
قسمت اول: تغییرت درون سازمانی؛ قسمت دوم: تغییرات برون سازمانی

در ابتدا درون سازمانی چرا که در تعامل با جهان بیرون باید ابتدا سازمان یا مجموعه خود را در مسیر درست قرار داد و بعد نسبت به مشتری و بیرون مجوعه اقدام کرد.
 هدف گذاری؛ باید برای مسیری که انتخاب می کنید هدف تعیین کنید  هدفی داشته باشید که مشکلات در حین کار نتوانند شما را از مسیر اصلی خارج کنند برای این کار نقش مشاورین متخصص حیاتی خواهد بود.داشتن استراتژی و تاکتیک های لازم هم کمک شایانی خواهند بود که اینها دیگر بستگی به بینش شما نسبت به کسب و کارتان خواهد داشت.
۴- مدیریت مالی و تامین مالی: آمادگی برای تزریق پول به مدیریت مالی قدرتمند نیاز دارد اما سوال اساسی اینجاست تزریق پول برای چه ؟ و اساسا چه زمانی؟ اگر نظم مالی قدرتمند و ایده های خوب و اصولی بازاریابی در مجموعه وجود نداشته باشد پول تزریق کردن چه برای کسب و کار بزرگ و چه کوچک بزرگترین سمی مهلک خواهد بود.
سازماندهی: اگر کارگاهی دارید و یا کار شما به پرسنل وابسته است باید افراد در جاهای مناسب سازماندهی کنید تا انرژی و وقت و پول شما هرز نرود.
رهبری: در کتب جدید مدیریتی به روشنی ثابت شده است که یادگیری رهبری خصوصیتی اکتسابی است پس می توان آنرا یاد گرفت و به کمک آن سرعت پیشرفت بیشتری به واسطه ارتباط خوب با پرسنل و تاثیرگذاری بر آنها در بازار داشت. بیان این نکته بسیار لازم است اگر رهبر نیستیم دست کم مدیر باشیم در غیر اینصورت موفقیت تقریبا غیر ممکن خواهد بود.
نظارت: بخش بزرگی از پشتکار شما اتفاقا در اینجا باید خرج شود اینکه محصول یا خدمات وقتی به دست مشتری می رسد به کمک نظارت مدیران به نحو احسن انجام گیرد.
شناسایی  و جذب بهترین افراد:
این روزها بزرگترین مسئله کسب و کارها پرسنل هستند انتخاب پرسنل اولین مرحله آموزش و راهبری درست با تشویق و فضای صحیح رقابت آنها مراحلِ بعدی موثر در کسب و کار ها هستند .
لجستیک: پشتیبانی از کسب و کار و آماده سازی آنچه که بزودی به آن نیاز خواهید یافت کار شماست اینکه برای تولید محصول یا ارائه خدمات بهتر چه باید کرد یا اینکه برای آسودگی خاطر محیط کار پرسنل چه نیاز است از وظایف صاحبان کسب و کار است وگرنه دیر یا زود گریبانتان را خواهد گرفت.

بروز شدن :نو کردن تجهیزات تولید و فروش یعنی همگام شدن با تکنولوژیک زین پس دیگر از ملزومات است. استفاده از ابزار جدید به ما کمک می کند از رقبا پیشی بگیریم و مشتریان نیز از ما ارزش دریافت کنند. استفاده نکردن از فضای دیجیتال سایت، اینستاگرام، توییتر نیز عقب ماندگی سنگینی برای شما خواهد داشت که هر لحظه شروع آن هزینه بیشتری می خواهد. بروز باشید تا کسب و وکارتان را در بزنگاه نجات دهید فراموش که نکرده اید کرونا درس بزرگی برای کسب وکارهای قدیمی ببار آورد.
ب- برون سازمانی؛
۱-تحقیق بازار:
جغرافیا وخصوصیات فرهنگی موقعیتی که درآن هستید همه آنچه که مشتری شما می خواهد خود نقش بسزایی در کسب و کارتان خواهد داشت.
۲- شناخت رقبا:
این یک ضرورت است اگر رقبای قدرتمندی دارید باید برنامه های تاثیر گذار آنها را در بازارتان بشناسید.
۳-تبلیغات:
در مورد بازار رقابتی و تاثیر تبلیغات در جهان امروز نیاز به توضیح نیست بلکه کجا و چگونه تبلیغ کردن از مهم ترین چالش این روزهاست.
۳-شرایط تاثیر گذار: بسیاری از شرایط مانند اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی محیط زیستی روند بازار را برای کار شما تغییر خواهند داد. پس باید به عنوان بازیگری مهم و موثر در آینده بازار بهوش باشید دقت و تحلیل قوی داشته، دشمنان خود را بشناسید و البته با مشاوران خود در تماس باشید.

سعی کردیم به طور فشرده عوامل بسیار حیاتی را در آینده کسب و کارتان مطرح کنیم آنچه خواندید باید اجرا شوند هر روز و همزمان ،حتی شده اندکی. اما تاکید می کنیم با هم. اگر هر کدام از این موارد را سلیقه ای ای انتخاب کرده و انجام دهید با صراحت بگوییم نتیجه ای مورد نظر اتفاق نخواهد افتاد. بازار مدرن به مراتب بی رحم تر از بازار پدرانمان است.

در مقاله ” تغییرات در بازار کسب و کار” به این موضوع پرداختیم : درست مثل دریایی که همینگوی در داستان پیرمرد و دریا ساخت زیرا رقابت و تخصص مهمترین اصول آن خواهند بود این دریا دلش برای کشتی شکسته و شکم گرنه پیر مرد قصه ما نمی سوزد این خبر بدی است اما خبر خوب اینکه همین دنیای مدرن ابزار آنرا نیز برای ما فراهم کرده است. کافی است کمی با هوش، منعطف و بینشمند به این مقوله مهم و بعد جذاب زندگیمان یعنی شغلمان نگاهی افکنیم.

زمان آن است که ذهنیت خود را نسبت به شغلتان تغییر دهید و فرایند مدرن سازی کسب و کارتان را شروع کنید. گروه توسعه کسب وکار خوشنام همراه شماست تا با سرعت و قدرت بیشتری برای مدرن سازی کسب و کارتان برنامه ریزی و اقدام نمایید. جهت مشاهده کلیه خدمات کسب و کار در گروه خوشنام روی دکمه زیر کلیک کنید.

یک پاسخ